ULTIMELE ARTICOLE

O persoană a murit şi alte 12 sunt grav rănite, după ce un autobuz a fost proiectat într-o clădire, în Seattle

O femeie a murit şi alte 12 persoane au fost grav rănite, după ce un autobuz s-a ciocnit cu o maşină şi a fost proiectat într-o clădire din Seattle, relatează Mediafax. Accidentul produs sâmbătă la o intersecție a proiectat autobuzul din King County Metro Bus în afara drumului, unde a lovit o femeie și apoi s-a izbit de o clădire, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Poliție din Seattle, citat duminică de CNN.

The Rolling Stones pleacă din nou în turneu, deocamdată în Statele Unite și Canada

Luna trecută, trupa The Rolling Stones a lansat „Hackney Diamonds”, primul său album cu materiale originale din ultimii 18 ani. Marți, legendara trupă engleză a anunțat că va pleca în turneu cu noul album, scrie AP. Asta chiar dacă legendarii rockeri au ajuns la 80 de ani. Începând cu 28 aprilie, în Houston, și încheind în Santa Clara, California, pe 17 iulie, The Stones vor concerta în SUA și Canada. Turneul ajunge în 16 orașe mari, printre care New Orleans, Las Vegas, Seattle, Atlanta, Philadelphia, Denver, Chicago, Los Angeles și Vancouver, British Columbia. Fanii se pot aștepta să asculte cele mai populare hituri ale Rolling Stones, precum și piese noi de pe albumul „Hackney Diamonds”. Acesta a fost lansat la scurt timp după ce Mick Jagger a împlinit în iulie 80 de ani, iar Keith Richards va atinge această bornă în luna decembrie.
The Rolling Stones pleacă din nou în turneu, deocamdată în Statele Unite și Canada

Michigan Acasa la Radio România International

Pentru aceia dintre voi care nu ați putut urmări interviul despre „Michigan Acasă” în emsiunea „Jurnalist de România”, în direct sau în reluare, pe Radio România Internațional, vă ofer înregistrarea, prin amabilitatea realizatoarei, Simona Văleanu.
Mulțumesc, Simona!

Un marș pro Israel s a desfășurat ieri la Washington in piața Capitol Hill. Autoritățile au anunțat peste 200000 de participanți

Un marș pro Israel s a desfășurat ieri la Washington in piața Capitol Hill.Autoritățile au anunțat peste 200000 de participanți.

Sabina Pop

Epoch Times : Înapoi la comunism? Sute de ofiţeri susţin apelul pentru naţionalizare lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru. Interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetăţenie

Sute de militari în retragere sau în rezervă susţin un apel lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru, general în rezervă. Ei cer controlul „resurselor naturale”, refacerea patrimoniului naţional prin „necesară confiscare”, precum şi interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetăţenie, relatează Europa Liberă.
Recent, partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un document cu 13 propuneri. Printre cele mai problematice propuneri se numără cele care ar afecta drepturi fundamentale, fie ele civile sau comerciale. Aplicarea respectivelor măsuri ar însemna din punct de vedere practic discriminare, inclusiv pe criterii etnice, naţionalizare, confiscare. Iată câteva dintre ele:
  • accesul la funcţii alese ori numite numai pentru cei cu o singură cetăţenie, cea română;
  • refacerea controlului „Suveran” cu „S” mare asupra resurselor subsolului, controlul statului;
  • refacerea patrimoniului naţional inclusiv prin „justă şi necesară confiscare”;
  • descurajarea vânzării terenurilor agricole către străini;
  • instituirea cotelor de import la toate bunurile care pot fi produse în ţară;
  • consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române.
Iniţiativa atrage atenţia nu numai prin radicalismul său, care pendulează între tendinţe comuniste şi fasciste (radical stânga/comunism: naţionalizare, confiscare; radicalism dreapta/ fascism: fără aleşi cu dublă cetăţenie, „consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române), mai ales pentru că este semnată de câteva sute de ofiţeri în retragere sau rezervă, printre care zeci de generali sau comandori.  

mai mult la epochtimes-romania.com

SUA anunţă că au trimis un submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu

Duminică, pe 5 noiembrie, Comandamentul Central al SUA a anunţat pe reţelele de socializare că un submarine din clasa Ohio a intrat în zona sa de responsabilitate, imaginea care însoţea mesajul prezentând submarinul în Canalul Suez, la nord-est de Cairo. Deşi nu este indicat numele submarinului, Forţele Navale ale SUA au patru submarine cu rachete ghidate din clasa Ohio, acestea fiind foste submarine cu rachete balistice modificate pentru a lansa mai degrabă rachete de croazieră Tomahawk, decât rachete balistice. Fiecare submarine poate transporta 154 de rachete de croazieră Tomahawk, cu 50% mai mult decât distrugătoarele cu rachete ghidate şi de patru ori mai mult decât cele mai noi submarine de atac ale SUA. mai mult monitorulapararii.ro  

Israelul a doborat in afara atmosferei terestre o racheta balistica lansata din Yemen, in prima lupta care a avut vreodata in spatiu

In aceasta saptamana, Israelul a folosit sistemul sau de aparare antiracheta Arrow pentru a dobori o racheta balistica in afara atmosferei terestre, in ceea ce se crede a fi prima lupta care a avut loc vreodata in spatiu. Potrivit The Telegraph, racheta balistica a fost lansata din Yemen de catre Houthi, organizatie sustinuta de Iran, si a zburat aproape 1.500 km deasupra peninsulei arabe in drum spre tinta sa, orasul-port israelian Eilat. Desi Fortele de Aparare Israeliene (IDF) au publicat putine detalii despre interceptare, se stie ca Fortele Aeriene opereaza mai multe baterii ale sistemului Arrow 2, care utilizeaza un interceptor hipersonic pentru a elimina in spatiu rachetele care se apropie.
Israelul a doborat in afara atmosferei terestre o racheta balistica lansata din Yemen, in prima lupta care a avut vreodata in spatiu
 

Mihai Razvan Moraru : Costel, romanul care de 3 ani face naveta între Boston și Galați!

Ieri, la un restaurant din Boston am avut un chelner roman: Costel din Galati! Povestea lui e una dulce-amara. Acum e mai dulce: are cetățenie americană, câștiga 5.000 de dolari pe luna și vine de trei ori pe an in România. Când a venit la masa noastră, in restaurant era o hărmălaie. Ei și din cauza gălăgiei nu am înțeles nimic din ce a spus când s-a prezentat. M-am tot uitat la el după și am zis “omul asta pare a fi roman”! Așa ca atunci când a venit cu comanda l-am întrebat cum il cheamă. Și așa am descoperit ca e roman iar el s-a bucurat ca are clienți din România.
Dar Costel nu a avut o viața prea dulce. A trăit in Galați, el si încă doi frati, crescuți de o mama casnica. Singurul venit era cel al tatalui, muncitor. O copilărie si o adolescenta in care sărăcia era singura certitudine. A plecat in SUA, obținând un permis de munca pentru trei ani, cu ajutorul unor amici care s-au ocupat de costuri si l-au ajutat cu procedurile. A lucrat in statul Massachusetts, iar când permisul a expirat, Costel nu a plecat înapoi in țara pentru a reveni la sărăcie. A rămas in SUA, unde s-a căsătorit cu o americanca pentru a primi drept de ședere. Nu a mai putut pleca din state, dar avea drept de munca.
Timp de șapte ani a muncit pe rupte și a tras de o căsnicie formala. Și după încă trei ani a primit cetățenia și a putut cauta un loc de munca mai bine plătit, unde angajatorul ii oferă și asigurare medicală, drum ce a mai durat încă doi ani.
Căci da, in SUA nu toți angajatorii îți oferă asigurare medicala, iar dacă te îmbolnăvești și ai nevoie de servicii medicale, ai sfeclit-o, pentru ca acele costuri sunt uriașe!
Acum, după 18 ani petrecuți aici, din care 15 ani de chin, câștiga 5.000 de dolari/luna, din care 2.500 ii da pe chirie. E singur, merge des la parinti la Galați și se tot gândește sa revină in România. Pana sa obțină cetățenia, timp de 15 ani nu a venit in țara. Nu și-a văzut familia și atunci când a revenit la mama lui in vizita, parca a fost o minune devenita realitate, mai ales ca nu credea ca isi va mai vedea mama, ajunsă la o vârsta înaintată. Ii place țara natală din ce in ce mai mult și spune ca este uimit de țara redescoperita după 15 ani, de cum arată orașele și de avansul nivelului de trai, tatal sau având acum o pensie de 4.500 de lei, singurul venit al celor doi parinti. Și-ar dori sa revina, dar nu in Galați, unde nu crede ca are multe perspective, chiar dacă l-a ajutat cu bani pe unul dintre frați, ca sa isi deschidă acolo un restaurant. Și-ar dori un salariu lunar care sa ii asigure o chirie si un trai decent, ca in SUA. Isi aduna informații, inclusiv despre locuri de munca in speranța ca intr-o zi, cât de curând, va reveni. Vrea sa plece pentru ca a obosit. In SUA dacă nu trage zilnic la munca, nu poate trai. Probabil ca vrea si o familie. Costel a fugit de saracia lucie din țara si cu mult curaj si-a găsit un loc in lumea asta. Spune ca urăște faptul ca atunci revine toată lumea il întreabă doar cât câștiga, nu si care sunt costurile sau sacrificiile. Dar probabil ca va reveni, dacă România il va convinge ca merita. Si probabil ca aici e si șansa țării noastre: in a-i convinge pe cât mai mulți romani sa revină si sa investească aici, capital si cunoștințe, sa dezvolte! Dar pentru a-i convinge ne trebuie mai mult: servicii mai bune, infrastructura dezvoltată si siguranța unui stat care sa ofere echitate si libertate! Nu doar pentru Costel, dar si pentru cei care azi se gândesc sa plece!

Mihai Razvan Moraru

Semnal crucial de aderare la UE pentru R.Moldova

Au mai rămas zile numărate până când Comisia Europeană va dezvălui într-un raport dacă Republica Moldova şi Ucraina au îndeplinit reformele necesare pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Reuniunea miniştrilor de Externe ai blocului comunitar din această săptămână se anunţa extrem de importantă pentru viziunea ţărilor membre cu privire la accelerarea procesul de extindere a Uniunii. La prima mare conferinţă organizată pe această temă la Berlin, au fost invitaţi şi reprezentanţii statelor candidate la aderare. A fost un eveniment crucial pentru stabilirea unei poziţii comune privind modalităţile de a grăbi integrarea unor noi state în Uniunea Europeană între care se numără şi Republica Moldova. Despre rezultatele reuniunii vorbim în continuare la Europa AZi.