19.4 C
Columbus
joi, 25 iulie 2024
Google search engine
AcasăBulgariaUn controversat fost agent secret din Bulgaria a fost asasinat la Sofia....

Un controversat fost agent secret din Bulgaria a fost asasinat la Sofia. În trecut, scăpase din două tentative de asasinat

Un fost agent secret bulgar, convertit în om de afaceri după căderea comunismului şi acuzat de fraudă, a fost împuşcat mortal miercuri după ce scăpase în trecut din două tentative de asasinat, au anunţat autorităţile de la Sofia.

Alexei Petrov, în vârstă de 61 de ani, se afla împreună cu un cunoscut „pe un traseu obişnuit de promenadă” prin zonele înalte ale capitalei Sofia când a fost împuşcat, a declarat presei un responsabil din Ministerul de Interne, care nu a dat alte detalii, în aşteptarea rezultatului anchetei. O femeie aflată alături de el în momentul atacului a fost rănită, scrie AFP, citat de Agerpres.

Compania de asigurări Lev Ins, fondată de afaceristul asasinat, a deplâns într-un scurt comunicat „pierderea unui coleg şi a unui prieten”.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/un-controversat-fost-agent-secret-din-bulgaria-a-fost-asasinat-la-sofia-in-trecut-scapase-din-doua-tentative-de-asasinat.html

 

Cine este Alexei Petrov

Înainte de 1989, Alexei Petrov a lucrat pentru Departamentul al șaselea al Securității de Stat comuniste, Divizia „Teroare”, din care fac parte beretele.

La începutul anilor ’90 ai secolului XX, el a părăsit sistemul Ministerului Afacerilor Interne. A înființat o formă comună cu Boyko Borissov, care mai târziu a devenit secretar șef al Ministerului Afacerilor Interne, primar al Sofiei, prim-ministru și lider al partidului GERB. Cei doi au fost coechipieri în echipa de karate.

Alexei Petrov a fost partener în mai multe companii de securitate și asigurări din acea perioadă. Până în anul 2000, a participat la conducerea unor companii de asigurări, inclusiv la compania „Levski Spartak”, care a devenit ulterior „Lev Ins”.

După anul 2000, numele lui Alexei Petrov a început să fie asociat din nou cu serviciile. În 2008, a devenit cunoscut faptul că el a fost organizatorul unei întâlniri între ministrul de interne de atunci, Rumen Petkov, și două persoane cunoscute sub numele de frații „Galevi” – Plamen Galev și Angel Hristov, care au fost acuzați de șantaj. În jurul acestei întâlniri a izbucnit un scandal, iar în timpul unei audieri în parlament, Petkov a declarat că, prin acoperirea întâlnirii, „a fost dezvăluită identitatea unui ofițer sub acoperire”. Din cauza scandalului, Rumen Petkov a demisionat. Alexei Petrov a fost numit oficial consilier la Agenția de Stat pentru Securitate Națională (SANS), mai arată Novinite.com.

Cine este Alexei Petrov, personajul controversat asasinat la Sofia/ Fost politician, expert în securitate, împușcat mortal după alte două tentative de asasinat eșuate

RELATED ARTICLES

Lasă un răspuns

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments